27/6/17

Το AHIF πραγματοποιεί την 9η εκπαιδευτική επίσκεψη ομογενών φοιτητών στην Κύπρο

Το AHIF πραγματοποιεί την 9η εκπαιδευτική επίσκεψη ομογενών φοιτητών στην Κύπρο

Η ελληνοαμερικανική οργάνωση American Hellenic Institute Foundation (ΑHIF) πραγματοποιεί την 9η ετήσια εκπαιδευτική επίσκεψη ομογενών φοιτητών στην Κύπρο, στις 24-29 Ιουνίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της νεότερης γενιάς Ελληνοαμερικανών για το Κυπριακό και άλλα εθνικά θέματα.

Η ομάδα αποτελείται από 10 Έλληνες ομογενείς φοιτητές σε τομείς των πολιτικών και κοινωνικών επιστημών από διάφορα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και συνοδεύεται από τον Πρόεδρο και Διοικητικό Διευθυντή του AHIF κ. Nick Larigakis, καθώς και το στέλεχος της οργάνωσης κ. Peter Milios.

Η αποστολή, μεταξύ άλλων, έχει αυξημένο ενδιαφέρον για ενημέρωση γύρω από την ιστορία του κυπριακού προβλήματος, τις διάφορες πτυχές του όπως το θέμα των αγνοουμένων, τον ρόλο του διεθνούς παράγοντα στην επίλυσή του, τις σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ, τους μοχλούς πίεσης προς την Τουρκία, καθώς και για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Το επίσημο πρόγραμμα της ομάδας περιλαμβάνει συναντήσεις με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, τον Διαπραγματευτή για το Κυπριακό, τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ.ά.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ετοιμάστηκε από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το οποίο παρέχει επίσης συνοδεία στην ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια των επίσημων συναντήσεων.