25/1/17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Ε. ΑΚΕΛ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Ε. ΑΚΕΛ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

---------------------------------

Η Ε.Ε. ΑΚΕΛ Λάρνακας, με την ευκαιρία της αποξήλωσης των πετρελαιοδεξαμενών (ΚΕΤΑΠ), χαιρετίζει την έναρξη των εργασιών, ως αποτέλεσμα των προσπαθειών   που κατέβαλλε η Λάρνακα  εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Πρόκειται για ένα από τα κυριότερα προβλήματα της Λάρνακας (πόλης και επαρχίας).

Παρ΄ όλα αυτά, επειδή,  το σχετικό διάταγμα λήγει στις 31/1/17, η ευθύνη μη υλοποίησης του διατάγματος τερματισμού χρήσης, βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών που εδώ και 3 χρόνια δεν έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορούν οι εταιρείες να μεταφέρουν τα  πετρελαιοειδή τους αλλά και το υγραέριο.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών έχουν παραμείνει μόνο σε κινήσεις εντυπωσιασμού και ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού. Ανακοινώνοντας συχνά πυκνά,  την μετακίνηση των κρατικών αποθεμάτων, θεωρώντας ότι με αυτό έχουν κάνει σημαντικά βήματα, παραβλέποντας την επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων υγραερίου και τους κινδύνους που διατρέχουν οι κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα και με την οδηγία SEVEZO  με την οποία σταμάτησε η όποια ανάπτυξη.    

Η Ε.Ε. ΑΚΕΛ Λάρνακας καλεί τους αρμόδιους φορείς και τις εταιρείες όπως προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για να τεθούν  και κυρίως να υλοποιηθούν τα χρονοδιαγράμματα μετακίνησής τους.



Λάρνακα, 25/1/17