25/1/17

ΑΚΙΝΤΖΙ – ΕΪΝΤΕ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ


ΑΚΙΝΤΖΙ – ΕΪΝΤΕ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»


«Μετά τη δημόσια παραδοχή του Προέδρου Αναστασιάδη ότι μετά τη λύση δεν θα αποχωρήσει κανένας έποικος και την κατάρριψη και αυτού του μύθου, οι  Μουσταφά Ακιντζί και Έσπεν Μπαρθ Έϊντε αυτή τη φορά καταρρίπτουν καινούριους».
Αυτό ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Πόλυς Παλλήκαρος και πρόσθεσε ότι: «Ο μεν κατοχικός ηγέτης αμφισβήτησε ότι υπάρχει συμφωνία για ελεύθερη εγκατάσταση λέγοντας ότι το ποσοστό του 20% που συμφωνήθηκε για τη σταθμισμένη ψήφο, αφορά και την παραχώρηση «νομίμων αδειών παραμονής» προς Ε/κ που θα επιθυμούν να επιστρέψουν υπό τ/κ διοίκηση».
«Παράλληλα απέρριψε και πάλι εγγυήσεις της Ε.Ε. και ξεκαθάρισε ότι οι Τ/κ δεν θα συμφωνήσουν αν δεν εξασφαλίσουν το δικαίωμα να καλέσουν τον τουρκικό στρατό να αναλάβει δράση όποτε νιώσουν ανασφάλεια» είπε ο κ. Παλλήκαρος.
«Ο δε Νορβηγός διπλωμάτης κατέρριψε τον μύθο ότι ο ΠτΔ επιθυμούσε την παρουσία των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Γενεύη. Ερωτηθείς χθες γιατί δεν καλέστηκαν τα μέλη του ΣΑ στη Γενεύη έστω ως παρατηρητές, απάντησε ότι αυτό δεν ήταν απόφαση δική του, αλλά και ότι συμφώνησαν σε αυτό όλοι οι συμμετέχοντες» τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος. 
Ο κ. Παλλήκαρος ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να προσπαθεί από τη μία να κρατά μυστικές τις υποχωρήσεις του, και από την άλλη να ωραιοποιεί όσες αποκαλύπτονται, οφείλει να ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο δεν είχε ενημερώσει για παράδειγμα ότι αποδέχθηκε με παραχώρηση αδειών εργασίας να παραμείνουν όλοι οι έποικοι».
«Είναι πολλά τα σημεία τα οποία ακούμε από την τουρκική πλευρά ότι έχουν συμφωνηθεί. Είτε στις τεχνικές επιτροπές είτε μεταξύ των δύο ηγετών, και είναι πολλά τα ζητήματα τα οποία οφείλει  Κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα για να ξέρει ο λαός. Δεν προστατεύεται κανένας με το να μην ξέρει ο κόσμος τι έχει συμφωνηθεί, ποιους επαχθείς όρους περιλαμβάνουν οι συμφωνίες που έχουν συνομολογηθεί μέχρι τώρα και γιατί θα πρέπει να συρθεί ο λαός να ψηφίσει ένα επιχρυσωμένο σχέδιο στο οποίο οι κρυφές λεπτομέρειες δεν θα γίνουν γνωστές, παρά μόνο όταν θα έρθει η ώρα να τεθούν σε εφαρμογή» είπε καταληκτικά ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Αθαλάσσης 60, 2023, Στρόβολος
Τηλ: 22 007055