25/7/16

Επίδοση ψηφίσματος Κερυνειωτών προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Επίδοση ψηφίσματος Κερυνειωτών προς τον Πρόεδρο της Βουλής



Ψήφισμα με αφορμή τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την τουρκική εισβολή, επέδωσε σήμερα προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη, αντιπροσωπεία των κατεχόμενων Δήμων Κερύνειας, της Ένωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας, των οργανωμένων συνόλων της επαρχίας, του Ομίλου Γυναικών Επαρχίας Κερύνειας και των Προσφυγικών Σωματείων «Η Λάπηθος» και «Ο Καραβάς».

Σε δηλώσεις μετά το πέρας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής, ο Δήμαρχος του κατεχόμενου Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου ανέφερε πως κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για το εθνικό θέμα, καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στον προσφυγικό κόσμο.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως αυτό που προέχει στο κυπριακό πρόβλημα είναι η προσπάθεια, η συνεννόηση και η συνεργασία για ένα πρακτικό αποτέλεσμα προώθησης των θεμάτων αρχών του Κυπριακού ώστε να καταλήξουμε σε μια σωστή λύση.

Το ψήφισμα των Κερυνειώτων εγκρίθηκε σε κοινή αντικατοχική εκδήλωση στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, την Παρασκευή 22 Ιουλίου.