16/6/16

Επιστολή Υπουργού Εσωτερικών

Επιστολή Υπουργού Εσωτερικών προς τον ΠτΒ για ψήφιση του Νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης




Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος απέστειλε, χθες, στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη, την ακόλουθη επιστολή για άμεση προώθηση, συζήτηση και ψήφιση του Νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης:

«Έντιμε κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας παρακαλέσω όπως εξαντλήσετε όλο το κύρος και τη βαρύτητα της θεσμικής θέσης την οποίαν κατέχετε, για άμεση προώθηση, συζήτηση και ψήφιση του Νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σας υπενθυμίζω ότι, το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο, το οποίο είχε καταστεί αντικείμενο μακρών διαβουλεύσεων μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων μερών (ΥΠΕΣ, Ένωση Δήμων, Ένωση Κοινοτήτων, Κοινοβουλευτικά Κόμματα), κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων με επιστολή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών με Αρ. φακ. 19.1.35.9, ημερ. 16/7/2015.

Επιπρόσθετα, σας ενημερώνω ότι υπήρξε ένας τελευταίος γύρος διαβουλεύσεων μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων, περιλαμβανομένων και των κομμάτων, και είχαμε καταλήξει από κοινού σε ορισμένες αλλαγές επί του Νομοσχεδίου. Το σχετικό Έγγραφο Εργασίας απεστάλη στον απελθόντα Πρόεδρο της Βουλής κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου, με επιστολή μας με ταυτάριθμο αρ. φακ., ημερ. 4/2/2016.

Εφιστώ την προσοχή σας στο γεγονός ότι η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιβάλλεται να συνεχιστεί άμεσα, καθότι επηρεάζει τη λειτουργικότητα και τη βιωσιμότητα των Τοπικών Αρχών, τα Δημόσια Οικονομικά και την Ανάπτυξη. Εξάλλου, έχουν προηγηθεί πολλές συσκέψεις και συζητήσεις στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών της απελθούσας Βουλής και είχε τονιστεί από όλους, πριν τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου, το κατεπείγον της ολοκλήρωσης της συζήτησης και ψήφισης αυτών των Νομοσχεδίων».

------------------