5/4/16

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου
κ. Νίκου Χριστοδουλίδη


Τα στοιχεία της Eurostat, που καταδεικνύουν ότι η μεγαλύτερη μείωση στα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ παρουσιάζονται στην Κύπρο, επιβεβαιώνουν ότι οι συλλογικές προσπάθειες και η συνετή και πειθαρχημένη πολιτική των μεταρρυθμίσεων και της εξυγίανσης που η Κυβέρνηση έχει ακολουθήσει φέρνει αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την έρευνα της Eurostat, η ανεργία στην Κύπρο μειώθηκε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή από 16,6% τον Φεβρουάριο πέρυσι σε 12,6% τον αντίστοιχο μήνα φέτος. Η ετήσια ανεργία το 2015 μειώθηκε στο 15% έναντι 16.1% το 2014.

Ταυτόχρονα σημειώνεται με ικανοποίηση το γεγονός ότι, νεότερα στοιχεία καταγράφουν αύξηση της συνολικής απασχόλησης κατά το 2015, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, από 358.6 χιλιάδες σε 361.7 χιλιάδες.

Πρόκειται για την πρώτη αύξηση της συνολικής απασχόλησης από το 2011 γεγονός που οφείλεται στην έξοδο της χώρας μας από τη βαθιά και παρατεταμένη ύφεση και την καταγραφή ρυθμού ανάπτυξης που έφτασε το 1,6%.

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με σοβαρότητα και χωρίς πανηγυρισμούς την πολιτική των αλλαγών, των μεταρρυθμίσεων και του εξορθολογισμού των δημόσιων οικονομικών, με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση του αναπτυξιακού ρυθμού και κατ’ επέκταση τη μείωση της ανεργίας.

_____________