9/3/16

Συμφωνία ρουσφέτι υπέρ της Τουρκίας

Συμφωνία ρουσφέτι υπέρ της Τουρκίας


"Θα υπέγραφα την συμφωνία αν αναφερόταν σε εμπορεύματα. Αν αναφερόταν σε κιβώτια ή φέρετρα. Ειλικρινά ντρέπομαι γιατί ανθρώπινα πλάσματα αποφάσισαν για ανθρώπινα πλάσματα με αυτό τον τρόπο. Ακόμη και τα Ηνωμένα Έθνη έβγαλαν ανακοίνωση λέγοντας ότι καταστρατηγεί ανθρώπινα δικαιώματα. Γιατί δεν δίνουμε αυτά τα 3, 6, 9 δισεκατομμύρια για να ανακηρυχθούν δύο πόλεις μέσα στην Συρία ως ασφαλείς πόλεις, υπό την προστασία των Ηνωμένων Εθνών, της Αμερικής και της Ρωσίας και να ξανακτίσουμε τις δύο αυτές πόλεις γι' αυτούς τους ανθρώπους προκειμένου να επιστρέψουν πίσω στα σπίτια τους.                                                              Είναι μια συμφωνία ρουσφέτι υπέρ της Τουρκίας".

Αυτά σημείωσε ο Τάκης Χατζηγεωργίου σε παρέμβαση του στην συζήτηση για τα αποτελέσματα της προχθεσινής Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας που έγινε πριν λίγο στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο.

Στην παρέμβαση του ο Ευρωβουλευτής έκανε επίσης αναφορά στην κατάσταση στην νοτιοανατολική Τουρκία εστιάζοντας στην εδώ και τρεις μήνες πολιορκία της Σουρ από τον τουρκικό στρατό.

"Επέστρεψα προχθές από το Ντιγιαρμπακίρ. Είδαμε το κλείσιμο της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ. Την δίωξη 1000 ακαδημαϊκών. Και 200 άνθρωποι εγκλωβισμένοι μέσα στην Σουρ. Απαιτούμε να υπάρξει ασφαλής τρόπος εξόδου αυτών των ανθρώπων. Και μέσα σε όλα αυτά η εξής χτεσινή εικόνα. Ο κύριος Νταβούτογλου να δίνει τριαντάφυλλα για την ήμερα της γυναίκας σε δημοσιογράφους γυναίκες την ώρα που στην χώρα του κλείνει εφημερίδες και διώκει τους δημοσιογράφους", τόνισε ο Τάκης Χατζηγεωργίου.

Follow on TWITTER  @thadjigeorgiou