9/2/16

Δικοινοτική εκδήλωση ΑΚΕΛ- Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα

Δικοινοτική εκδήλωση
ΑΚΕΛ- Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα


Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου συζήτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό που συνδιοργάνωσαν οι  Επαρχιακές Επιτροπές του ΑΚΕΛ και του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, στο Κιόνελι.
Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λευκωσίας - Κερύνειας και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, και ο Muhittin Tolga Ozsaglam, Γραμματέας Εξωτερικών Σχέσεων και Μέλος του Δ.Σ. του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος.
Οι δύο εισηγητές στις ομιλίες τους επικεντρώθηκαν στην κατάθεση των απόψεων και των θέσεων των δύο κομμάτων στα διάφορα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο Κυπριακό ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές σχετικά με την ιστορική πορεία του Κυπριακού.  
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν στη συζήτηση που ακολούθησε των εισηγήσεων, με ερωτήσεις και απόψεις. Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τις σχέσεις των δύο Κομμάτων και την προοπτική της επίλυσης του Κυπριακού.
Η εκδήλωση – συζήτηση στο Κιόνελι που συνδιοργάνωσαν οι Επαρχιακές Επιτροπές του ΑΚΕΛ Λευκωσίας και του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, είναι η τρίτη στη σειρά. Προηγήθηκαν οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ακάκι και στη Μόρφου. Στο επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουν καταρτίσει τα δύο κόμματα για ενημέρωση των μελών τους αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας για το Κυπριακό, προγραμματίζεται ακόμα μια ανοικτή συζήτηση στις ελεύθερες περιοχές.
Εκδήλωση Κιόνελι ΑΚΕΛ - ΡΤΚ 2.2016 (3) Εκδήλωση Κιόνελι ΑΚΕΛ - ΡΤΚ 2.2016 (2)

09/02/2016