2/2/16

Επιβολή διοικητικού προστίμου σε εταιρεία σύμφωνα με τους περί της Γενικής Ασφάλειας των Προϊόντων Νόμους

Επιβολή διοικητικού προστίμου σε εταιρεία
σύμφωνα με τους περί της Γενικής Ασφάλειας των Προϊόντων Νόμους


Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως η αρμόδια αρχή για την εφαρμογή των περί της Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων Νόμων του 2004 έως 2010, επέβαλε στην εταιρεία S&J Tziovannis Bros Enterprises Ltd διοικητικό πρόστιμο ύψους €500 για παράβαση προνοιών της εν λόγω νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα που διενήργησε η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών, στο κατάστημα NAPA EXCLUSIVE που βρίσκεται στην Αγία Νάπα και ανήκει στην εταιρεία S&J Tziovannis Bros Enterprises Ltd, εντοπίστηκε να διατίθεται προς πώληση Φωτεινός Δείκτης Laser, ο οποίος δεν συμμορφώνεται με την Γενική Απαίτηση Ασφάλειας, αφού εμπεριέχει κίνδυνο βλάβης της όρασης από την υψηλή ακτινοβολία που εκπέμπει.

Εν όψει των πιο πάνω, η εταιρεία είχε ενημερωθεί ότι το προϊόν θα έπρεπε να αποσυρθεί από την αγορά (Ειδοποίησης Απόσυρσης Λ/κα 24/15). Το διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε λόγω της μη αποστολής από την εταιρεία των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών που αφορούν στη n απόσυρση από την αγορά του προϊόντος.

Αυτούσια η Απόφαση παρατίθεται στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών ( www. mcit . gov. cy/ ccps ).

Με την ευκαιρία επισημαίνεται ότι, για την Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών η ασφάλεια των καταναλωτών είναι πρωταρχικής και ύψιστης σημασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η Υπηρεσία επιδιώκει πάντα την καλή συνεργασία με τις επιχειρήσεις και λοιπούς φορείς.

---------------------
2/2/2016