9/2/16

Δηλώσεις Υπουργού Μεταφορών για δημιουργία νέας κρατικής εταιρείας ιδιωτικού δικαίου για παροχή αεροναυτιλιακών υπηρεσιών

Δηλώσεις Υπουργού Μεταφορών για δημιουργία νέας κρατικής εταιρείας ιδιωτικού δικαίου για παροχή αεροναυτιλιακών υπηρεσιών


Την πεποίθηση ότι, εντός του 2016, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η νέα κρατική εταιρεία παροχής αεροναυτιλιακών υπηρεσιών, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης.

Μιλώντας μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου της, ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι το Υπουργείο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για κατάθεση του νομοσχεδίου για δημιουργία της εταιρείας πριν το τέλος Φεβρουαρίου.

Σε ερώτηση κατά πόσον η εταιρεία θα χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του κράτους, ο Υπουργός Μεταφορών ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες ελέγχου του εθνικού εναέριου χώρου της Κύπρου χρηματοδοτούνται από τους χρήστες του κυπριακού εθνικού εναέριου χώρου, πρακτική η οποία θα συνεχίσει να υφίσταται και μετά τη δημιουργία της νέας εταιρείας.

Ο Υπουργός Μεταφορών ευχαρίστησε, τέλος, τη Νομική Υπηρεσία του Κράτους, για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση ως προς τον έλεγχο του νομοσχεδίου για τη δημιουργία της νέας εταιρείας.