29/1/16

Δήλωση Μέλους της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Χάρη Πολυκάρπου για τις ιδιωτικοποιήσεις



Δήλωση Μέλους της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Χάρη Πολυκάρπου
για τις ιδιωτικοποιήσεις


Επειδή η Κυβέρνηση συνεχίζει να παρουσιάζει τις ιδιωτικοποιήσεις ως μονόδρομο για την ανάπτυξη της Κυπριακής οικονομίας, το ΑΚΕΛ θυμίζει:
  1. Είναι ο κ. Αναστασιάδης που προεκλογικά δια επιστολών δεσμευόταν απέναντι στους υπαλλήλους των ημικρατικών οργανισμών ότι δεν θα προβεί σε ιδιωτικοποιήσεις.
  2. Είναι η Κυβέρνηση του Συναγερμού με τις ενέργειες και τις αποφάσεις τις που τελικά έχει εγκλωβίσει την Κύπρο στο δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων.
  3. Είναι πάγια θέση της παρούσας Κυβέρνησης και του Δημοκρατικού Συναγερμού ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα πρέπει να εφαρμοστούν, ανεξαρτήτως μνημονίου. Προτεραιότητα τους δεν είναι το συμφέρον της κοινωνίας αλλά τα κέρδη των λίγων.
  4. Στην περίπτωση δε της CYTA θέλουν να ξεπουλήσουν έναντι πινακίου φακής ένα κερδοφόρο οργανισμό, που έχει στηρίξει και μπορεί να συνεχίζει να στηρίζει την ανάπτυξη στην Κυπριακή οικονομία.

Για το ΑΚΕΛ η προστασία του δημόσιου πλούτου είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή και δεν προσαρμόζεται ανάλογα με προεκλογικές σκοπιμότητες.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη διαφύλαξη του κοινωνικού χαρακτήρα, τον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική αναβάθμιση των οργανισμών κοινής ωφελείας. 

29/01/2016