29/1/16

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ-ΣΤΑΣΗ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΥΝΦΙΚΥΠ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ-ΣΤΑΣΗ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Ως Συμμαχία Πολιτών εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τη στάση αρχών  που τήρησε για άλλη μια φορά η φίλη χώρα Ρωσία στη συζήτηση για την ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο.
Εκκρεμεί ακόμη η εισήγηση της Συμμαχίας Πολιτών για από κοινού σύνταξη και κατάθεση  ψηφίσματος  στη Βουλή των αντιπροσώπων που να καλεί την Κυβέρνηση να παραχωρήσει στρατιωτικές διευκολύνσεις στη Ρωσία από τα λιμάνια και την αεροπορική Βάση  «Ανδρέας Παπανδρέου».
29 Ιαν. 16
Ως Συμμαχία Πολιτών εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τη στάση αρχών  που τήρησε για άλλη μια φορά η φίλη χώρα Ρωσία στη συζήτηση για την ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο. Για άλλη μια φορά η Ρωσία εν αντίθεση με τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, απαίτησε να καταγραφεί η Τουρκία ως η χώρα που διατηρεί τεράστιο αριθμό στρατευμάτων στην Κύπρο και ότι παραβιάζει συστηματικά τον κυπριακό εναέριο χώρο.
Ως Συμμαχία Πολιτών επαναλαμβάνουμε ότι η Ρωσία είναι ο πλέον σταθερός διαχρονικά σύμμαχος της Κύπρου και στο πολιτικό και οικονομικό πεδίο. Ως εκ τούτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της Κύπρου  με τη Ρωσία και να την  εμπλέξει περαιτέρω στις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού ώστε  να αποφύγουμε τη μονοπωλιακή διαχείριση από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών και Λονδίνου του Κυπριακού προβλήματος.
Τέλος υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμεί ακόμη η εισήγηση της Συμμαχίας Πολιτών για από κοινού σύνταξη και κατάθεση  ψηφίσματος  στη Βουλή των αντιπροσώπων που να καλεί την Κυβέρνηση να παραχωρήσει στρατιωτικές διευκολύνσεις στη Ρωσία από τα λιμάνια και την αεροπορική Βάση  «Ανδρέας Παπανδρέου». Οφείλουμε να διευκολύνουμε τη Ρωσία, δεδομένου ότι αποτελεί διαχρονικά φίλη χώρα και αυτή τη στιγμή διεξάγει πόλεμο κατά του ISIS και της  τρομοκρατίας.