29/1/16

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ-ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ-ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οφείλει να εμμένει σε συζήτηση στις συνομιλίες των βασικών και ουσιαστικών πτυχών του Κυπριακού που αφορούν στις εγγυήσεις, στην αποχώρηση των  τουρκικών στρατευμάτων, στην πλήρη και χωρίς παρεκκλίσεις εφαρμογή του Κοινοτικού Κεκτημένου και στη ρητή και σαφή διασφάλιση της συνέχειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
29 Ιαν.16
Τα μηνύματα που έχει μεταφέρει ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση του με τον Τούρκο ομόλογο του, είναι άκρως ανησυχητικά και απογοητευτικά, σε αντίθεση με τα μηνύματα που σε τακτά χρονικά διαστήματα διαρρέουν στην κοινή γνώμη ξένοι αξιωματούχοι αλλά και ντόπιοι πολιτικοί ηγέτες που είχαν συνάντηση με τον κ. Νταβούτογλου. 
Είναι εμφανές ότι η Τουρκία εμμένει στις γνωστές αδιάλλακτες θέσεις της. Αυτό αποδεικνύεται και από τις χθεσινές δηλώσεις της λεγόμενης «πρόεδρου» της παράνομης Βουλής, η οποία θεωρεί ως κόκκινη γραμμή τις «εγγυήσεις» και την «εκ περιτροπής προεδρία».
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αντί να συμβάλει με τις πράξεις του στην παροχή πιστοποιητικών καλής βούλησης της Τουρκίας και  σταδιακά να αναβαθμίζει το ψευδοκράτος, οφείλει να δει με ρεαλισμό τις σκληρές πραγματικότητες και να αποκαλύψει πλέον στη διεθνή κοινότητα το πραγματικό  πρόσωπο της Τουρκίας.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και όσοι άλλοι  με τις ενέργειες και τις δηλώσεις τους πιστώνουν με καλή θέληση την Τουρκία, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι καθίστανται συνένοχοι στα όσα θα ακολουθήσουν σε ένα ενδεχόμενο νέο αδιέξοδο ή δημοψήφισμα για λύση τουρκικών προδιαγραφών.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οφείλει να εμμένει σε συζήτηση στις συνομιλίες των βασικών και ουσιαστικών πτυχών του Κυπριακού που αφορούν στις εγγυήσεις, στην αποχώρηση των  τουρκικών στρατευμάτων, στην πλήρη και χωρίς παρεκκλίσεις εφαρμογή του Κοινοτικού Κεκτημένου και στη ρητή και σαφή διασφάλιση της συνέχειας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μόνο έτσι θα αποκαλυφθεί η τουρκική αδιαλλαξία και οι πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας.