29/1/16

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ-ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΣΥΚΙ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ-ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΣΥΚΙ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΑ

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με πνεύμα συναίνεσης, να παρακαθίσουν σε ένα εποικοδομητικό διάλογο ώστε άμεσα να βρεθεί η κοινή συνισταμένη
Λύση είναι μόνο το ΓΕΣΥ. Το  « μίνι ΓΕΣΥ» μπορεί να γίνει αποδεκτό υπό προϋποθέσεις και  μόνο ως προσωρινό μέτρο γιατί δεν επιλύει τα χρόνια και σοβαρά προβλήματα
29 Ιαν. 16
Η απόφαση της ΠΑΣΥΚΙ φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης των Κρατικών Νοσοκομείων, και τους κινδύνους που καθημερινά δημιουργούν στην υγεία των πολιτών. Με δεδομένο ότι η οικονομική κρίση συνεχίζεται και η ροή των ασθενών στα κρατικά μας νοσηλευτήρια αυξάνεται, επιβάλλεται η άμεση στελέχωση και ενίσχυση τους τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό.
Ως εκ τούτου, έχοντας ως προτεραιότητα την υγεία των πολιτών, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αφήσουν τις όποιες εκβιαστικές συμπεριφορές, και με πνεύμα συναίνεσης, να παρακαθίσουν σε ένα εποικοδομητικό διάλογο ώστε άμεσα να βρεθεί η κοινή συνισταμένη.
Ειδικά μετά τις προθέσεις που εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας , για εφαρμογή ενός «μίνι ΓΕΣΥ» το ποσοστό των ασθενών που θα προσέρχεται στα δημόσια νοσηλευτήρια αναμένεται να αυξηθεί και ταυτόχρονα αναμένεται να αυξήσει την πίεση και το φόρτο εργασίας των ήδη βεβαρημένων γιατρών και νοσηλευτών που εξαναγκάζονται σε αποχώρηση.
Επαναλαμβάνουμε ότι ο τομέας της Υγείας χρίζει ριζικών αναδιαρθρώσεων και τo « μίνι ΓΕΣΥ» μπορεί να γίνει αποδεκτό υπό προϋποθέσεις και  μόνο ως προσωρινό μέτρο γιατί δεν επιλύει τα χρόνια και σοβαρά προβλήματα. Ως εκ τούτου επιβάλλονται δεσμευτικά  χρονοδιαγράμματα για εφαρμογή πλήρους ΓΕΣΥ και κυρίως συγκεκριμένες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για νομοθετική ρύθμιση της άμεσης στελέχωσης των  κρατικών νοσοκομείων. Η Συμμαχία Πολιτών είναι έτοιμη να στηρίξει μια τέτοια προσπάθεια.