29/1/16

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΩΣΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΚΕΛ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


ΔΗΛΩΣΗ  ΚΩΣΤΑ  ΚΩΣΤΑ  ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΑΚΕΛ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ  ΝΕΕΣ  ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ
ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Στη σημερινή σύσκεψη στην παρουσία του Υπ. Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού παρουσιάστηκαν τα τελικά αποτελέσματα της μελέτης για το πλαίσιο αξιολόγησης των τιμών των καυσίμων κίνησης και κυρίως η νέα μεθοδολογία ελέγχου του κοστολογίου.
Οι εισηγήσεις της μελέτης είναι σημαντικές γιατί βελτιώνουν τη μεθοδολογία ελέγχου των τιμών και καθορίζουν τις προϋποθέσεις για την έκδοση διατάγματος καθορισμού πλαφόν.
Σημειώνουμε την έκκλησή του Βοηθού Γενικού Ελεγκτή προς το Υπουργείο να εφαρμόσει άμεσα και αποφασιστικά τη νέα μεθοδολογία και κυρίως να ελέγχει συνεχώς την πορεία υλοποίησής της.
Ως ΑΚΕΛ τονίσαμε για ακόμα μια φορά ότι η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για την προστασία των πολιτών από την αισχροκέρδεια. Παρόλο που η διεθνής τιμή του πετρελαίου έχει κατρακυλήσει κάτω από 28 δολάρια το βαρέλι, κάποιοι στην Κύπρο, μέσα σε συνθήκες φτώχιας, εξακολουθούν να κερδοσκοπούν. Η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει ουσιαστικά μέτρα που θα επιλύουν το πρόβλημα.
Τέλος, ζητούμε από τον Υπουργό Ενέργειας να απευθυνθεί στην ΕΠΑ και να ζητήσει αυτό που ως ΑΚΕΛ ζητούμε εδώ και καιρό, δηλαδή να επισπεύσει την ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης έρευνας που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2014, για να δούμε αν όντως υπάρχει προσυνεννόηση στον καθορισμό των τιμών.   

29/01/2015