2/10/15

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή

     
   Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή
στη συνέντευξη Τύπου για το 28 ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση κηρύσσω την έναρξη του 28 ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική δράση του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου. Η πρωτοβουλία αυτή ενεργοποιεί τη βαθιά ανάγκη ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών και επαγγελματικών προσανατολισμών, για δημιουργική έκφραση μέσα από τη συλλογική και ομαδική εργασία της θεατρικής τέχνης.  

Με τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 5 Οκτωβρίου μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2015, δίνεται η δυνατότητα σε ερασιτεχνικά σχήματα να αναδείξουν το ταλέντο και τις προσπάθειες που καταβάλλουν στον πολύτιμο ελεύθερο τους χρόνο, ανεβάζοντας παραστάσεις ανοικτές για το ευρύ κοινό.

Το φετινό Φεστιβάλ φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών που είχε μέχρι τώρα και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι προγραμματισμένες παραστάσεις θα διεξαχθούν σε μεγάλες πόλεις, αλλά και σε κοινότητες της υπαίθρου, καθώς επίσης και στις Κεντρικές Φυλακές. Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται συνολικά 39 θεατρικές παραστάσεις, με ερασιτεχνικά σύνολα από όλη την Κύπρο.

Είναι πράγματι ελπιδοφόρο και αισιόδοξο το γεγονός ότι σε καιρούς δύσκολους, άνθρωποι με ενδιαφέρον και αγάπη για την τέχνη του θεάτρου ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να συμπράξουν με τρόπο δημιουργικό για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αναγνωρίζοντας τον μορφωτικό και θεραπευτικό ρόλο του θεάτρου στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου, επιβραβεύει την όλη προσπάθεια και την στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο. Άλλωστε, από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι τις μέρες μας, η παιδεία και το θέατρο μοιράζονται κοινούς στόχους και αξίες.

Με την ευκαιρία αυτή, εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια, τόσο στο τμήμα θεατρικής ανάπτυξης του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, όσο και στους θεατρόφιλους ερασιτέχνες ηθοποιούς που συμμετέχουν με τις ομάδες τους στο φετινό Φεστιβάλ. Εύχομαι από καρδίας κάθε επιτυχία στον σημαντικό αυτό θεσμό και ευελπιστώ ότι το κοινό θα ανταποκριθεί με την παρουσία του σε όλες τις ενδιαφέρουσες προγραμματισμένες παραστάσεις.   

_____________