21/10/15

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στην Ισπανία

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Γεωργίας,
Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στην Ισπανία


Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης είχε σήμερα στην Μαδρίτη διμερή συνάντηση με την Ισπανίδα Υπουργό Γεωργίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος κα Isabel Garcia Tejerina .

Οι δυο Υπουργοί συζήτησαν θέματα που αφορούν στη διαχείριση των περιοχών του δικτύου «Φύση 2000», τη διαχείριση των στερεών οικιακών αποβλήτων, την προστασία των δασών, τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο, καθώς και θέματα που αφορούν στην γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη.

Συμφωνήθηκε όπως οι σχέσεις των δυο Υπουργείων ενισχυθούν με στενότερη συνεργασία με ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων για θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες. Παράλληλα, οι Υπουργοί εξέφρασαν την επιθυμία για ενδυνάμωση της συνεργασίας σε πολιτικό επίπεδο στο πλαίσιο του Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας  και Αλιείας, καθώς και του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χθες, ο κ. Υπουργός συμμετείχε στην Πανευρωπαϊκή Υπουργική Διάσκεψη « Forest Europe » για την αειφόρο διαχείριση των δασών. Στην Διάσκεψη συμμετείχαν Υπουργοί και εκπρόσωποι από περισσότερες από 40 χώρες της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, ο κ. Κουγιάλης θα μεταβεί στo Λουξεμβούργο για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στα Συμβούλια Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, και Περιβάλλοντος της ΕΕ.