25/9/15

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε δημοσίευμα για τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή ‘Καμάρες’ Λάρνακας

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε δημοσίευμα
για τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή ‘Καμάρες’ Λάρνακας


Αναφορικά με δημοσίευμα στον ημερήσιο Τύπο για τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή ‘Καμάρες’ Λάρνακας και ισχυρισμούς που προβάλλονται ότι «τίποτε δεν έγινε στις Καμάρες», το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να διευκρινίσει ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι υπερβολικοί και σίγουρα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αντίθετα, τόσο οι αρμόδιοι λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας όσο και όλα τα συναρμόδια Τμήματα/Υπηρεσίες εργάζονται πυρετωδώς και χωρίς ανάπαυλα, για την έγκαιρη υλοποίηση των υποσχέσεων/εξαγγελιών του Υπουργού Εσωτερικών. Εξάλλου, το ίδιο το δημοσίευμα αναφέρεται σε συγκεκριμένα έργα που έχουν γίνει και εξακολουθούν να γίνονται. Αυτήν τη στιγμή, για παράδειγμα και, μεταξύ άλλων, συνεργεία εργάζονται για τον εκ νέου καθαρισμό του ποταμού από καλάμια.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών κονδύλι ύψους 177,500 ευρώ, ποσό που είναι αναγκαίο για να προχωρήσουν και κάποια άλλα έργα, όπως για παράδειγμα μελανά σημεία στον Δήμο Αραδίππου (οχετοί που έκλεισαν ή καταστράφηκαν θα αντικατασταθούν με γεφύρια), εκτροπή του καναλιού στην περιοχή Αλυκής. Μέρος αυτών των χρημάτων θα χρησιμοποιηθεί από τα Δημόσια Έργα για προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού για τη μελέτη αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή Καμάρες.

Επίσης, έχει συσταθεί ad hoc επιτροπή, η οποία συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για σκοπούς παρακολούθησης της υλοποίησης