15/9/15

Ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας αναφορικά με το μέτρο της μη αποκοπής ή επανασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας

Ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας αναφορικά με το μέτρο της μη αποκοπής
 ή επανασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας σε ευάλωτους καταναλωτές


Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι τέθηκε χθες (14/9/2015) σε ισχύ Διάταγμα του Υπουργού Ενέργειας, στο οποίο καθορίζονται η ενεργειακή φτώχεια, οι κατηγορίες ευάλωτων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας και τα μέτρα προστασίας των καταναλωτών αυτών. Το Διάταγμα δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 4/9/2015 και αναλυτικές πληροφορίες για τις κατηγορίες των ευάλωτων καταναλωτών και τα μέτρα προστασίας τους αναφέρονται στην Ανακοίνωση του Υπουργείου, η οποία βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ( www .mcit.gov .cy).

Ένα από τα τέσσερα μέτρα του Διατάγματος αφορά τη μη αποκοπή ή επανασύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας σε κρίσιμες περιόδους, σε όσους καταναλωτές εμπίπτουν στο Διάταγμα και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους ότι έχουν δοθεί οδηγίες στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) να μην προβεί σε αποκοπές ηλεκτρικής ενέργειας σε όσους από τους ευάλωτους καταναλωτές επωφελούνται του προσωρινού μέτρου της μη αποκοπής, το οποίο απολαμβάνουν μέχρι και σήμερα, ούτως ώστε να δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα στους δικαιούχους με βάση το Διάταγμα (ευάλωτοι καταναλωτές με σοβαρά προβλήματα υγείας) να υποβάλουν σχετική αίτηση στο Υπουργείο Ενέργειας. Η ΑΗΚ θα ενημερώσει σχετικά το κοινό μέσω των επόμενων λογαριασμών που θα αποστείλει στους πελάτες της.