8/7/15

Συνάντησης του Υπουργού Γεωργίας με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο στη Νέα Υόρκη

 Συνάντησης του Υπουργού Γεωργίας  με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο στη Νέα Υόρκη

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στην Υπουργική Σύνοδο του Πολιτικού Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη, επισκέφθηκε χθες τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο με τον οποίο είχε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Κουγιάλης συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο θέματα που αφορούν την ομογένεια της Αμερικής και ιδιαίτερα την κυπριακή παροικία, καθώς επίσης θέματα σχετικά με την Κύπρο και την παρούσα φάση του Κυπριακού.

Επίσης ο κ. Κουγιάλης, υπό την ιδιότητα του μέλους του Προεδρείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων (FAO), ενημέρωσε τον κ. Δημήτριο για τις προσπάθειες του Οργανισμού αναφορικά με το παγκόσμιο πρόβλημα της επισιτιστικής ασφάλειας και καταπολέμησης της φτώχειας και της πείνας, και εισηγήθηκε όπως η Εκκλησία της Αμερικής, σε συνεργασία με την Κυπριακή Κυβέρνηση, αναλάβει πρωτοβουλία και δράση για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση αναφορικά με τον αγώνα κατά της φτώχειας και της πείνας. Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον για την εισήγηση και ανταποκρίθηκε θετικά, ενώ σημείωσε ότι το θέμα ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Τον κ. Υπουργό συνόδευε στην συνάντηση ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη κ. Βασίλειος Φιλίππου.