26/6/15

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων
δέχθηκε
τον Γενικό Συντονιστή της Ευρωπαϊκής Βουλής της Υπαίθρου
 
Στο πλαίσιο των εργασιών της Βουλής της Υπαίθρου, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, συναντήθηκε σήμερα το πρωί, με τον δρα Michael Dower CBE, Γενικό Συντονιστή της Ευρωπαϊκής Βουλής της Υπαίθρου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης και ο Εθνικός Συντονιστής της Ευρωπαϊκής Βουλής της Υπαίθρου κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον δρα Dower για τη συνδρομή του στον θεσμό της Βουλής της Υπαίθρου, ανέφερε ότι ο ίδιος προσωπικά, όπως και η Βουλή των Αντιπροσώπων, θα αξιολογήσει και θα προωθήσει τα συμπεράσματα της συνεδρίας.

Από την πλευρά του, ο δρ Dower ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για τους σκοπούς, την λειτουργία και τις επιδιώξεις της   Ευρωπαϊκής Βουλής της Υπαίθρου.   Ανέφερε επίσης ότι οι θέσεις και τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν στη συνεδρία της Βουλής της Υπαίθρου, θα προωθηθούν στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Βουλής της Υπαίθρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί αρχές Νοεμβρίου 2015, στην Αυστρία.

Τέλος, στη συνάντηση αντηλλάγησαν επίσης απόψεις για τα θέματα και προβλήματα που απασχολούν την κυπριακή ύπαιθρο και αναζητήθηκαν τρόποι αξιοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.