26/6/15

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Βουλής της Υπαίθρου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Βουλής της Υπαίθρου


Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της Βουλής της Υπαίθρου, που συνδιοργανώθηκαν από την Βουλή των Αντιπροσώπων και το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με θέμα: «Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη της Υπαίθρου».

Την τελετή της συνεδρίας της Βουλής της Υπαίθρου, προσφώνησαν οι: Γιαννάκης Λ. Ομήρου, Πρόεδρος Βουλής των Αντιπροσώπων, Νίκος Κουγιάλης, Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, δρ Μichael Dower CBE, Joint Coordinator European Rural Parliament και ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Εθνικός Συντονιστής της Ευρωπαϊκής Βουλής της Υπαίθρου.

Ακολούθησαν συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας, όπου συζητήθηκαν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες: Πολιτιστική κληρονομιά, εκπαίδευση και λαϊκός πολιτισμός, γεωργία, περιβάλλον και ανανεώσιμές πηγές ενέργειες, τουρισμός υπαίθρου, επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο.

Στις εργασίες του συνεδρίου, συμμετείχαν Βουλευτές, κρατικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι κοινοτήτων της υπαίθρου, αγροτικές και άλλες οργανώσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς που εμπλέκονται σε θέματα υπαίθρου.

Με το πέρας των εργασιών των ομάδων εργασίας υιοθετήθηκαν τα τελικά συμπεράσματα.