6/5/15

Ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ

Ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων
συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ


Για τις τροποποιήσεις της νομοσχεδίου που  αφορά την Αρχή Λιμένων, όπως αυτές κατατέθηκαν πρόσφατα στη Βουλή, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης, σε συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΕΔΕΚ.

Στόχος, όπως ανέφερε ο κ. υπουργός, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, είναι η κατάληξη σε μια κοινά αποδεκτή λύση και η ψήφιση των τροποποιήσεων.

Ο κ. υπουργός, εξέφρασε την βεβαιότητα της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά ότι η διαδικασία ανάθεσης των εμπορικών δραστηριοτήτων του Λιμένα Λεμεσού, θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για τον τόπο. Πρόσθεσε τέλος ότι η διαδικασία θα είναι απόλυτα διαφανής και ότι, τόσο τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα όσο και οι πολίτες, θα λαμβάνουν σωστή και έγκυρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα.

Από της πλευράς του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ σημείωσε ότι στόχος της ΕΔΕΚ είναι να συμβάλει θετικά, υπεύθυνα και εποικοδομητικά στις προσπάθειες για ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας της πατρίδας μας. Πρόκειται για μια εξέλιξη, τόνισε, η οποία θα έχει άμεσο όφελος για την Κυπριακή οικονομία, τόσο σε ότι αφορά τα έσοδα του κράτους, όσο και ως προς την εργοδότηση πρόσθετου προσωπικού.

Η στάση της ΕΔΕΚ, κατέληξε, θα είναι θετική, αρκεί από την πλευρά της Κυβέρνησης να υπάρξει συνέχιση της σωστής ενημέρωσης αλλά και επίδειξη σωστής πολιτικής, η οποία να διασφαλίζει τα συμφέροντα του τόπου.

------------------------