28/5/15

Χαιρετισμός Υπουργού Εργασίας στην τελετή βράβευσης των εταιρειών που πιστοποιήθηκαν για την εφαρμογή καλών πρακτικών

Χαιρετισμός Υπουργού Εργασίας στην τελετή βράβευσης
των εταιρειών που πιστοποιήθηκαν για την εφαρμογή καλών πρακτικών


Σας καλωσορίζω στη σημερινή τελετή βράβευσης έντεκα εταιρειών, που πιστοποιούνται από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης   Επιχειρήσεων για την Εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την Ισότητα των Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον. Σκοπός της τελετής είναι η επιβράβευση της δέσμευσης αυτών των εταιρειών για προώθηση της ίσης μεταχείρισης και της παροχής ίσων ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών σε όλα τα επίπεδα και διαδικασίες του οργανισμού τους, μέσα από πολιτικές αλλά και χειροπιαστές πρακτικές.

Απευθυνόμενη στους βραβευθέντες, σας συγχαίρω θερμά και σημειώνω ότι η Πιστοποίηση που σας απονέμεται σήμερα επισφραγίζει την προσήλωσή σας στη θεμελιώδη αρχή της ισότητας των δύο φύλων και σας αναδεικνύει ως πρότυπο εργοδότη, ο οποίος απορρίπτει αναχρονιστικές αντιλήψεις και στερεότυπα, και ο οποίος εμμένει σε υψηλά επίπεδα κοινωνικής ευθύνης, ακόμα και σε δύσκολες οικονομικά εποχές.

Με μεγάλη ικανοποίηση δεχθήκαμε μέχρι σήμερα αιτήσεις πιστοποίησης από 34 συνολικά εταιρείες και είμαστε σίγουροι πως η επιτυχής λειτουργία του Εθνικού Φορέα Πιστοποίησης θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Ως Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά για τη θεμελίωση των προϋποθέσεων εκείνων που θα συμβάλουν στη δημιουργία μιας αγοράς εργασίας απαλλαγμένης από διακρίσεις, όπου ο κάθε εργαζόμενος θα τυγχάνει μεταχείρισης   επί ίσοις όροις με βάση τις ικανότητες του και όχι βεβαίως με βάση το φύλο του.
Τέλος, συγχαίρω όλους όσοι έχουν εργαστεί για τη σημερινή εκδήλωση, το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων, τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης και ειδικά όλες τις επιχειρήσεις που σήμερα βραβεύονται.