28/5/15

Προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου της Αρμενίας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό



Προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου της Αρμενίας
για τις εξελίξεις στο Κυπριακό


Προσωπικό ενδιαφέρον επέδειξε ο Πρόεδρος της Αρμενίας κ. Serzh Sargsyan για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου, κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη χτες στο Ερεβάν.
Κατά τη διάρκεια της σαρανταπεντάλεπτης ιδιαίτερης συνομιλίας του Αρμένιου Προέδρου με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του τελευταίου στην Αρμενία, ο κ. Sargsyan ζήτησε να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό, με αφορμή την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας.
Υπογραμμίζοντας τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των Κυπρίων και των Αρμενίων, ο κ. Sargsyan εξέφρασε τα θερμά αισθήματα που τρέφει για την Κύπρο και υπογράμμισε την ισχυρή βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Υπουργός Άμυνας υπέγραψε με τον Αρμένιο ομόλογο του συμφωνία διμερούς προγράμματος συνεργασίας. Επίσης, ο Αρμένιος Υπουργός απεδέχθη πρόσκληση για πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στην Κύπρο.  
Γραφείο Τύπου, 28 Μαΐου 2015