27/4/15

Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Άμυνας και Ασφάλειας πραγματοποιείται στην Κύπρο

Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Άμυνας και Ασφάλειας
πραγματοποιείται στην Κύπρο


Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας ( ESDC ) που φιλοξενεί το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου στη Λάρνακα από τις 27 μέχρι τις 30 Απριλίου. Στο Συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα κράτη μέλη της ΕΕ και για πρώτη φορά συμμετέχει, κατόπιν πρόσκλησης, και αντιπροσωπεία από το Ισραήλ.

Το  ESDC ιδρύθηκε στις 18 Ιουλίου 2005 και οργανώθηκε υπό μορφή δικτύου μεταξύ ινστιτούτων, σχολών, ακαδημιών, πανεπιστημίων και θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ασχολούνται με θέματα πολιτικής ασφαλείας και άμυνας, και του Ινστιτούτου Μελετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Ασφάλειας (ISS). Η έδρα του Κολεγίου βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Το  ESDC παρέχει εκπαίδευση στρατηγικού επιπέδου στον τομέα της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ), προκειμένου να αναπτυχθεί και να προωθηθεί κοινή κατανόηση της ΚΠΑΑ μεταξύ του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού, αλλά και να προσδιορισθούν και να διαδοθούν, μέσω των εκπαιδευτικών της δραστηριοτήτων, βέλτιστες πρακτικές σε ό,τι αφορά τα διάφορα θέματα ΚΠΑΑ, όπως οι διαφόρου τύπου πολιτικο-στρατιωτικές αποστολές και επιχειρήσεις που διεξάγει η ΕΕ.

Κατά την τελευταία μέρα του Συνεδρίου, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή λήξης και θα επιδώσει, εκ μέρους του ESDC , διπλώματα παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.