17/4/15

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στο Στρασβούργο

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στο Στρασβούργο


Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κα Στέλλα Κυριακίδου (επικεφαλής), κ. Γιώργο Λουκαϊδη, κα Αθηνά Κυριακίδου και κ. Νίκο Νικολαϊδη, αναχωρεί στις 19 Απριλίου, για το Στρασβούργο, για να συμμετάσχει στις εργασίες του 2 ου μέρους της Συνόδου 2015 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα διεξαχθούν από τις 20 μέχρι τις 24 Απριλίου 2015. Την αντιπροσωπεία συνοδεύουν ο Ανώτερος Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Πανίκος Πουργουρίδης και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ κα Γαβριέλλα Μαραγκού.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνέλευση περιλαμβάνονται οι ανθρωπιστικές συνέπειες της δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο προϋπολογισμός του Συμβουλίου της Ευρώπης για την επόμενη διετία, η επανεξέταση των κυρώσεων εναντίον της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση, οι διακρίσεις κατά ατόμων που έχουν προβεί σε αλλαγή φύλου και το ζήτημα των μαζικών παρακολουθήσεων.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που αναμένεται να προσφωνήσουν τη Σύνοδο, είναι ο Βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου και ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Didier Reynders εκπροσωπώντας την Βελγική Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού κ. Nils Mui ž nieks θα παρουσιάσει την έκθεση πεπραγμένων του για το έτος 2014.