5/4/15

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου



  Από τα ίδια τα γεγονότα διαψεύδονται οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, στη Λευκωσία, ο κ. Χριστοδουλίδης κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας σε σχέση με το Μπαρμπαρός και την εταιρεία ΕΝΙ, είπε ότι «δεν τίθεται θέμα συμφωνίας ή συντονισμού για ακύρωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας με τις καθόλα νόμιμες ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Αποκλειστικής Οικονιμικής της Ζώνης (ΑΟΖ).

Θέλω να διαψεύσω κατηγορηματικά τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας, που εξάλλου διαψεύδονται και από τα ίδια τα γεγονότα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει κανονικά τον ενεργειακό της σχεδιασμό. Να θυμίσω ότι στο πολύ πρόσφατο παρελθόν υπήρξε η ανακοίνωση από τη Noble, υπήρξε η συμφωνία με την Total, βρίσκονται σε προχωρημένο διάλογο οι συζητήσεις με την Αίγυπτο για πώληση κυπριακού φυσικού αερίου στο Κάιρο, άρα, οι εξελίξεις οι ίδιες διαψεύδουν τον Τούρκο Υπουργό».

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις κομμάτων για τις χθεσινές ανακοινώσεις του Προέδρου αναφορικά με την οικονομία, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε την πλήρη άρση των περιορισμών όσον αφορά στη διακίνηση των κεφαλαίων, ανάμεσα σε άλλα θέματα. Αυτό δεν είναι επικοινωνιακό παιχνίδι ούτε ευχολόγιο. Είναι ένα γεγονός: 24 μήνες μετά το Μάρτιο του 2013, η Κυπριακή Δημοκρατία πέτυχε αυτό τον σημαντικό στόχο.

Το μήνυμά μας προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα είναι ότι αυτή η δύσκολη πορεία ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας θα πρέπει να προσεγγίζεται, και έτσι είναι, ως ένα εθνικό θέμα, δεν προσφέρεται για κομματική ή άλλη αξιοποίηση και θα πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί.

Εξάλλου, τα αποτελέσματα είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας της Κυβέρνησης, των κοινοβουλευτικών κομμάτων, των κοινωνικών εταίρων και, πάνω από όλα, του κυπριακού λαού, ο οποίος επιζητά από όλους εμάς να εργαστούμε συλλογικά, έτσι ώστε να ξεφύγουμε από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα».