24/3/15

Δηλώσεις συντονίστριας για την «Ώρα της Γης Κύπρου» κας Αλεξίας Σακαδάκη στη συνέντευξη Τύπου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος

Δηλώσεις συντονίστριας για την «Ώρα της Γης Κύπρου» κας Αλεξίας
Σακαδάκη στη συνέντευξη Τύπου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος


Η «Ώρα της Γης» είναι μια παγκόσμια εθελοντική εκστρατεία που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ανά τον κόσμο για την προστασία του πλανήτη από την απειλή της κλιματικής αλλαγής. Ξεκίνησε ως μια απλή εκδήλωση στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας το 2007 και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο με τη συμμετοχή 162 χωρών. Τον συντονιστικό ρόλο για τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Κύπρο έχει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και η Νεολαία Οικολόγων.

Μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η «Ώρα της Γης» δίνει την ευκαιρία σε όλους και όλες να ενώσουμε τη φωνή μας με ολόκληρη την ανθρωπότητα, με το σύνθημα «Χρησιμοποιούμε τη δύναμη μας για αλλαγή της κλιματικής αλλαγής». Η δύναμη που κρύβουμε μέσα μας μπορεί μέσω της εκστρατείας αυτής να εκφραστεί σε όλο της το μεγαλείο και να εξαπλωθεί σε όλα τα πέρατα της οικουμένης.

Το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 11 το πρωί διοργανώνεται πορεία κατά της κλιματικής αλλαγής που θα ξεκινήσει από το τέρμα της οδού Λήδρας. Στην πορεία θα συμμετέχει συμβολικά ο «τελευταίος» χιονάνθρωπος της Κύπρου καθώς και αρκούδες που κινδυνεύουν από την απειλή της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, η Ανάκυκλος Περιβαλλοντική θα λειτουργήσει εργαστήριο κατασκευής χιονάνθρωπων από επαναχρησιμοποιημένα υλικά και θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό.

 Το παρόν τους θα δώσουν ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, ο Επίτροπος Εθελοντισμού κ. Γιάννης Γιαννάκη, ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης και η Γενική Γραμματέας της Νεολαίας Οικολόγων κα Μαρία Κολά.

Επιπλέον, προτρέπουμε το κοινό όπως μεταβεί στον χώρο της εκδήλωσης με λεωφορεία ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την προώθηση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ο Οργανισμός Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας θα παρέχει εισιτήρια στη μισή τιμή (δηλαδή €0,75) για τη διαδρομή για τους σκοπούς της εκδήλωσης. Τα εισιτήρια θα προπληρωθούν, επομένως θα πρέπει να γίνει κράτηση μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι πιο κάτω φορείς και οργανώσεις: Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Τμήμα Περιβάλλοντος, Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Νεολαία Οικολόγων, Ένωση Δήμων Κύπρου, Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου, Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, Green Dot , Ανάκυκλος Περιβαλλοντική και Φίλοι της Γης Κύπρου.   Την εκδήλωση χορηγούν η CYTA και το Leroy Merlin.

------------------

24/3/2015