9/1/15

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού επισκέφθηκε τον ΚΟΑ στο πλαίσιο ανασκόπησης του έργου και της πορείας του Οργανισμού

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού επισκέφθηκε τον ΚΟΑ
στο πλαίσιο ανασκόπησης του έργου και της πορείας του Οργανισμού


Επίσκεψη στα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού ( ΚΟΑ) πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, κατά την οποία ενημερώθηκε για τους στόχους και τις προτεραιότητες του Οργανισμού, καθώς και για τα π ροβλήματα που αντιμετωπίζει ο κυπριακός αθλητισμός και τις δράσεις που δρομολογούνται για την αντιμετώπισή τους.  

Κατά τη συνάντηση του κ. Υπουργού με το Διοικητικό Συμβούλιο και την Πρόεδρο του ΚΟΑ κα Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, συζητήθηκε η ανάγκη τήρησης των αρχών της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας σε όλο το φάσμα της λειτουργίας και των διαδικασιών τόσο του ΚΟΑ, όσο και των Αθλητικών Ομοσπονδιών. Στο ίδιο πλαίσιο, τονίστηκε η αναγκαιότητα συνέχισης και εντατικοποίησης των οικονομικών και διαχειριστικών ελέγχων για την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη και σωστή χρήση των οικονομικών πόρων για τις ανάγκες και την αναβάθμιση του αθλητισμού, τηρώντας παράλληλα τους κανόνες χρηστής διοίκησης και διαφάνειας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, η πορεία αναδιάρθρωσης της οργανωτικής δομής του Οργανισμού, στη βάση και των εισηγήσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία αναμένεται να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στις δράσεις του. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στον ρόλο της ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί προς τον σκοπό αυτό, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του ΚΟΑ. Παράλληλα, έμφαση δόθηκε στη διαμόρφωση ξεκάθαρης στρατηγικής, με διασύνδεση του Προϋπολογισμού και των δράσεων, για την επίτευξη των στόχων του Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του κ. Υπουργού αναφορικά με τους στόχους και τις προτεραιότητες του ΚΟΑ για το 2015, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση από την Πρόεδρο του Οργανισμού στην επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή ενός σύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου στη Λεμεσό, στην πορεία της διαδικασίας για εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου, καθώς και στον σχεδιασμό για πλήρη αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΚΟΑ.  

Η κα Παπαέλληνα ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που παρέχει στον Οργανισμό και τον διαβεβαίωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για την επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων του αθλητισμού και την αναβάθμισή του. Η επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού συνδυάστηκε και με το κόψιμο της βασιλόπιττας στην παρουσία τόσο του προσωπικού του ΚΟΑ, όσο και των Προέδρων και εκπροσώπων των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Ο ΚΟΑ είναι ο πρώτος Οργανισμός που επισκέπτεται ο κ. Καδής, στο πλαίσιο της ανασκόπησης του έργου και της πορείας των Οργανισμών που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Εντός του Ιανουαρίου, θα ακολουθήσουν επισκέψεις στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ), την Κυπριακή Βιβλιοθήκη, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (ΚΕΕ), το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, καθώς και τα επαρχιακά γραφεία Παιδείας.  

_________________