4/12/14

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στο ΔΗΚΟ για τον Αντιπρόεδρο του Πολεοδομικού Συμβουλίου






Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στο ΔΗΚΟ  για τον  Αντιπρόεδρο του Πολεοδομικού Συμβουλίου



Σε απάντηση χθεσινής ανακοίνωσης του ΔΗΚΟ για το ενδεχόμενο παραίτησης και/ή παύσης του Αντιπροέδρου του Πολεοδομικού Συμβουλίου, ο οποίος τελεί υπό σύλληψη στην υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ), «με δεδομένο ότι μετά από τόσες μέρες δεν έχει παραιτηθεί από τη θέση του», ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

«Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, ως έγκριτος νομικός, όφειλε να γνωρίζει ότι εξαναγκασμός του Αντιπροέδρου του Πολεοδομικού Συμβουλίου σε παραίτηση, με το σκεπτικό ότι βρίσκεται υπό σύλληψη, θα σήμαινε ακόμα και την καταδίκη του.

Κάτι ανάλογο ίσχυσε και στην περίπτωση του κ. Σάββα Βέργα, ο οποίος υπέβαλε οικειοθελώς την παραίτησή του στον Υπουργό Εσωτερικών.

Επίσης, ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, ως έγκριτος νομικός, όφειλε να γνωρίζει ότι με βάση τη νομοθεσία, ο Υπουργός Εσωτερικών δεν μπορεί να ζητήσει την παύση του Αντιπροέδρου του Πολεοδομικού Συμβουλίου, θέση στην οποία τον διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο, καθότι ακριβώς ο Νόμος προβλέπει ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε περίπτωση καταδίκης του από Δικαστήριο.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι εν αντιθέσει με την περίπτωση Σάββα Βέργα, η παρούσα κατάσταση, σε ό,τι αφορά στον Αντιπρόεδρο του Πολεοδομικού Συμβουλίου, ουδόλως επηρεάζει την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία αυτού του Σώματος».

--------------------------