4/12/14

Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Γαλλίας

Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα συναντήθηκε
 με τον Πρέσβη της Γαλλίας


Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Γαλλίας κ. Jean-Luc Florent, στο γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, με επίκεντρο τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και τονίστηκε η ανάγκη όπως η Τουρκία τερματίσει άμεσα αυτές τις ενέργειες, ώστε να καταστεί εφικτό να επαναρχίσουν οι συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα σχετικά με το ζήτημα των αγνοουμένων και έγινε ενημέρωση από πλευράς του κ. Φωτίου για τα όσα απασχολούν τους συγγενείς των αγνοουμένων μας και ιδιαίτερα για τα προβλήματα που δημιουργεί η τουρκική πλευρά σε σχέση με το ζήτημα, όπως η παραπληροφόρηση και η απαγόρευση εκταφών σε στρατιωτικές ζώνες.        

Ο Επίτροπος Προεδρίας ζήτησε τη συμβολή της Γαλλίας αναφορικά με την άσκηση πιέσεων στην Τουρκία, έτσι ώστε να συνεργαστεί για την επίλυση αυτού του μεγάλου ανθρωπιστικού θέματος.  

Ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε, τέλος, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμένοι, με στόχο να εξευρεθούν τρόποι που να βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσής τους.