21/11/14

O Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων επισκέφθηκε σχολεία στην Πάφο

O Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων επισκέφθηκε σχολεία στην Πάφο
21/11/2014


Το Α’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου και το Λύκειο Α’ Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης, στο πλαίσιο του προγράμματος “Back to School”.
Μιλώντας στα παιδιά του Α’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου, ο κ. Υπουργός εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι, μετά από πολλά χρόνια, επισκέπτεται το σχολείο στο οποίο πέρασε τα πρώτα χρόνια της σχολικής του ζωής.
Ο κ. Δημητριάδης είπε στα παιδιά ότι πρέπει να ζουν και να χαίρονται κάθε στιγμή των μαθητικών τους χρόνων. «Να προσπαθείτε πάντα για το καλύτερο. Να ακούτε και να σέβεστε τους δασκάλους σας που προσπαθούν και κάνουν το καλύτερο για εσάς. Να προσπαθείτε να είστε καλοί μαθητές, να έχετε πάντα υψηλές προσδοκίες», συνέστησε στα παιδιά ο κ. Υπουργός. Κάλεσε, τέλος, τους μαθητές να μην σταματούν ποτέ να ονειρεύονται και να βάζουν στόχους».
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στο Δημοτικό Σχολείο, ο κ. Δημητριάδης τιμήθηκε από τον Σύνδεσμο Γονέων του Σχολείου, ο Πρόεδρος του οποίου του απένειμε τιμητική πλακέτα. Στη συνέχεια, ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε το Λύκειο Α’ Εθνάρχη Μακαρίου Γ’, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με μαθητές θέματα που αφορούν τόσο το Υπουργείο του οποίου προΐσταται, όσο και άλλα θέματα που αφορούν την πολιτική και την κοινωνία.
Προσφωνώντας τους μαθητές, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στο σχολείο από το οποίο αποφοίτησε. Εξήρε το έργο που επιτελεί το Α’ Λύκειο Πάφου, σημειώνοντας ότι οι μαθητές πρέπει να είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για το γεγονός ότι φοιτούν σε ένα τόσο ιστορικό Λύκειο. Κάλεσε, τέλος, τους μαθητές να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις μεγάλες δυνατότητες τους, τονίζοντας ότι το μέλλον του τόπου μας τους ανήκει.