3/11/14

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου


Λανθασμένα εμφανίζεται εικόνα σύγκρουσης μεταξύ Κυβέρνησης και Κεντρικής Τράπεζας είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «επειδή τις τελευταίες μέρες παρουσιάζεται, ατυχώς, μία εικόνα σύγκρουσης μεταξύ της Κυβέρνησης με τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι:
1. Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 31 Οκτωβρίου ήταν ξεκάθαρη και αφορούσε τους όρους του συμβολαίου της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, καθώς επίσης θέματα δεοντολογίας τα οποία με αυστηρότητα όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι οφείλουν να σέβονται και να τηρούν.
2. Λανθασμένα εμφανίζεται εικόνα σύγκρουσης μεταξύ Κυβέρνησης και Κεντρικής Τράπεζας. Η Κυβέρνηση συνεργάζεται και σέβεται στην πράξη πλήρως την ανεξαρτησία του θεσμού της Κεντρικής Τράπεζας.
3. Σχετικά με τις αδυναμίες στις εσωτερικές διαδικασίες στην Προεδρία της Δημοκρατίας έχουν δοθεί οδηγίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων».