3/11/14

Ο Υπουργός Άμυνας σε ημερίδα για τη μελέτη και παρακολούθηση της ιονόσφαιρας πάνω από την περιοχή της Κύπρου

Ο Υπουργός Άμυνας σε ημερίδα για τη μελέτη και παρακολούθηση
της ιονόσφαιρας πάνω από την περιοχή της Κύπρου


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης προσφώνησε σήμερα την επιστημονική ημερίδα που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Frederick, η οποία αφορούσε στη μελέτη και παρακολούθηση της ιονόσφαιρας πάνω από την περιοχή της Κύπρου. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το ερευνητικό κέντρο Frederick, με τη συνεργασία του Υπουργείου Άμυνας.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Φωκαΐδης ανέφερε ότι στόχος του Υπουργείου Άμυνας είναι η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας, με στόχο τη βελτίωση των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς όσον αφορά στον τομέα των επικοινωνιών και των διαβιβάσεων. Βασικός πυλώνας της πολιτικής μας, τόνισε ο κ. Υπουργός, είναι να ενισχύσουμε την προαγωγή της έρευνας και της καινοτομίας, ως κινητήρια δύναμη για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των τεχνολογικών δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς, αλλά και για ώθηση της οικονομικής ανάπτυξης ευρύτερα.

Προς αυτό τον σκοπό, συνέχισε ο κ. Φωκαΐδης, προχωρούμε στην εμβάθυνση και διεύρυνση της συνεργασίας μας με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, αξιοποιώντας την εμπειρογνωμοσύνη ειδικών επιστημόνων σε διάφορους τομείς ενδιαφέροντός μας και επενδύοντας στη γνώση, στην έρευνα και στη συνεχή κατάρτιση του προσωπικού.

Την ημερίδα χαιρέτισε επίσης ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick καθηγητής κ. Γιώργος Δημοσθένους, ενώ εισηγήσεις κατέθεσαν ακαδημαϊκοί και ερευνητές, τόσο από την Κύπρο, όσο και από το εξωτερικό.

---------------------