21/11/14

Κοινή Συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας και Προέδρων των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας

Κοινή Συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας και Προέδρων των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας
21/11/2014


Φθάνουν αύριο στην Κύπρο κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες από δεκαέξι χώρες μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), για να συμμετάσχουν στην Κοινή Συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων των Επιτροπών της ΔΣΟ. Στη Συνεδρίαση θα συμμετάσχουν Ορθόδοξοι βουλευτές από την Αλβανία, την Αρμενία, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, την Ελλάδα, την Ιορδανία, το Καζακστάν, τον Λίβανο, την Παλαιστινιακή Αρχή, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσική Ομοσπονδία, τη Σερβία, το Σουδάν και τη Συρία. Τη Βουλή των Αντιπροσώπων θα εκπροσωπήσει τετραμελής αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους βουλευτές κ.κ. Γιώργο Βαρνάβα, Άγγελο Βότση, Πανίκκο Σταυριανό και Κώστα Κωνσταντίνου, ενώ θα παραστεί και ο Ευρωβουλευτής κ. Λευτέρης Χριστοφόρου, μέχρι πρότινος επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ.

Η έναρξη των εργασιών της Συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία το απόγευμα της Κυριακής, 23 Νοεμβρίου και οι εργασίες της θα ολοκληρωθούν το πρωινό της Δευτέρας, 24 Νοεμβρίου. Κατά την έναρξη των εργασιών ο βουλευτής κ. Σοφοκλής Φυττής θα αναγνώσει χαιρετιστήριο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου.

Στις 24 Νοεμβρίου οι κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες θα γίνουν δεκτές από τον Πρόεδρο της Βουλής, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παρατεθεί δείπνο προς τιμή των Συνέδρων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.