8/9/14

Ο Υπουργός Άμυνας θα συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ στο Μιλάνο

Ο Υπουργός Άμυνας θα συμμετάσχει στο
Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ  στο Μιλάνο



Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης μεταβαίνει αύριο στο Μιλάνο, προκειμένου να συμμετάσχει στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που θα πραγματοποιηθεί  στις 9-10 Σεπτεμβρίου 2014, στα πλαίσια της Ιταλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. 
Στη πρώτη ενότητα της συνάντησης οι Υπουργοί Άμυνας θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία, στο Ιράκ, στη Συρία και στη Λιβύη και να ανταλλάξουν απόψεις ως προς την προοπτική των πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ).
Το Άτυπο Συμβούλιο θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, οι τρέχουσες εξελίξεις και οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων σε ό,τι αφορά τα Συγκροτήματα Μάχης της ΕΕ, το επικείμενο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο καθώς και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην υλοποίηση των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2013. Η ενότητα που αφορά το Συμβούλιο του Δεκεμβρίου σκοπό έχει όπως επικεντρώσει τον πολιτικό διάλογο σε ζητήματα αμυντικής συνεργασίας, στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και αποστολών της ΕΕ καθώς και στην εξεύρεση τρόπων για αμεσότερη ανταπόκριση των Συγκροτημάτων Μάχης της ΕΕ.
Οι Υπουργοί Άμυνας, επίσης, θα τύχουν ενημέρωσης για τις Στρατιωτικές Επιχειρήσεις της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και για την αποστολή της EUSEC στην Λαοκρατική  Δημοκρατία του Κονγκό.


8/9/2014