8/9/14

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2014-2015

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή
με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2014-2015

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί εκπαιδευτικοί Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης,
Τώρα που αρχίζει η νέα σχολική χρονιά, επικοινωνώ μαζί σας για να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο σας. Να έχετε όλοι υγεία, δύναμη και υπομονή και να αγωνίζεστε με αισιοδοξία, ώστε να προοδεύετε και να πετυχαίνετε τους στόχους σας.
Αγαπητά μου παιδιά,
Αρχίστε τη νέα χρονιά με όρεξη και χαμόγελο. Με τη βοήθεια των δασκάλων σας, που σας αγαπούν, δώστε τον καλύτερό σας εαυτό για να αποκτήσετε νέες γνώσεις και δεξιότητες και να αναπτύξετε σωστές στάσεις στη ζωή σας.
Νιώστε το σχολείο σαν το δεύτερό σας σπίτι, κάμετε νέους φίλους, μάθετε να σέβεστε ο ένας τον άλλο και να προσφέρετε χαρά γύρω σας. Γνωρίστε καλύτερα το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και προσπαθήστε να το προστατεύσετε και να το βελτιώσετε. Μάθετε περισσότερα για την ιστορία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας. Αγαπήστε ακόμα περισσότερο την πατρίδα μας, για την οποία τόσοι ήρωές μας θυσιάστηκαν και που μέρος της δυστυχώς βρίσκεται ακόμα υπό κατοχή. Μας έχει όλους μεγάλη ανάγκη.
Να θυμάστε ότι ο καθένας από σας είναι μοναδικός, με ξεχωριστές δυνατότητες. Να πιστεύετε στον εαυτό σας και στις δικές σας δυνάμεις. Να τολμάτε να ονειρεύεστε και να μην απογοητεύεστε αν κάποιοι δεν συμμερίζονται τα όνειρά σας. Να βάζετε στόχους και να εργάζεστε με θάρρος και αποφασιστικότητα για την υλοποίησή τους.
Θα είναι μεγάλη η χαρά σας όταν προοδεύετε και υλοποιείτε τα όνειρά σας.
Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού κι εγώ προσωπικά στεκόμαστε δίπλα σας και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε όσο μπορούμε την προσπάθειά σας.
Καλή σας χρονιά!