18/9/14

Δηλώσεις του Κυβ. Εκπροσώπου μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις ηγεσίες συνδικαλιστικών οργανώσεων


Δηλώσεις του Κυβ. Εκπροσώπου μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις ηγεσίες συνδικαλιστικών οργανώσεων


Από πλευράς Κυβέρνησης δεν υπάρχει πρόθεση φορολόγησης του εφάπαξ ούτε και περαιτέρω μειώσεων στις συντάξεις και τους μισθούς των υπαλλήλων στον κρατικό τομέα, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε: «Μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο συνάντηση του Προέδρου με τις ηγεσίες της ΠΑΣΥΔΥ, της ΟΕΛΜΕΚ, της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, ως συνέχεια της χθεσινής σύσκεψης των ηγεσιών των οργανώσεων με τον Υπουργό Οικονομικών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Οικονομικών, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Από συνδικαλιστικής πλευράς επανατονίστηκαν οι θέσεις των Οργανώσεων και ειδικότερα το αίτημα για κατοχύρωση των μισθοδοτικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των μελών τους.

Επαναβεβαιώθηκε ότι από πλευράς Κυβέρνησης δεν υπάρχει πρόθεση φορολόγησης του εφάπαξ ούτε και περαιτέρω μειώσεων στις συντάξεις και τους μισθούς των υπαλλήλων στον κρατικό τομέα.

Με τις ηγεσίες των Οργανώσεων συμφωνήθηκε η συνέχιση του διαλόγου για εξεύρεση τρόπων, ώστε πέραν της διασφάλισης των θεμελιωδών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και την ενίσχυση της συνταξιοδοτικής ασφάλειας, να διασφαλισθεί και η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη στάση ευθύνης των συνδικαλιστικών οργανώσεων, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στη μέχρι σήμερα πορεία διόρθωσης των δημόσιων οικονομικών και της οικονομίας ευρύτερα».