8/9/14

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου
κ. Νίκου Χριστοδουλίδη

Η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις όποιες επαφές λεγόμενων αξιωματούχων του κατοχικού καθεστώτος που αποκλειστικό στόχο έχουν να τύχουν εκμετάλλευσης από το παράνομο καθεστώς, καθώς επίσης να ικανοποιήσουν προσωπικές και άλλες επιδιώξεις εις βάρος της κοινής υποτίθεται προσπάθειας για επίλυση του Κυπριακού, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.
Προς αυτή την κατεύθυνση, η Κυβέρνηση προβαίνει σε συνεχή διαβήματα για αποτροπή τέτοιου είδους συναντήσεων και σεβασμό των κανόνων διεθνούς δικαίου.
Το φαινόμενο αυτό, που ας σημειωθεί δεν παρατηρείται για πρώτη φορά σήμερα, δεν αποκλείεται να προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τα κράτη εκείνα που διευκολύνουν τέτοιου είδους επαφές. Σε σχέση με τις αναφορές κάποιων ότι δήθεν τέτοιου είδους επαφές αποτελούν αποτέλεσμα του κοινού ανακοινωθέντος που συνομολογήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου, η Κυβέρνηση επιθυμεί να επαναλάβει ότι κάποιοι στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις που έλαβαν, δίνουν ερμηνείες και εξάγουν συμπεράσματα σε σχέση με το Κοινό Ανακοινωθέν που ούτε η τουρκική πλευρά τολμά να προβάλει.