6/8/14

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ –ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΥΠΕΡΕΛΑΦΡΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΚΑΜΑ



ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ –ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΥΠΕΡΕΛΑΦΡΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΚΑΜΑ


Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι στις 5 Αυγούστου 2014 και ώρα 19:50, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση,μέσω του Γενικού Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, σχετικά με πτώση υπερελαφρού αεροσκάφους στην περιοχή ‘’FontanaAmoroza’’ του Ακάμα, με ένα επιβαίνοντα.

Το ΚΣΕΔ ανταποκρίθηκε άμεσα και συντόνισε την εκτέλεση επιχείρησης  εντοπισμού και διάσωσηςτου τραυματία αποστέλλοντας άμεσα ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας Διάσωσης της Αεροπορίας Εθνικής Φρουράς στην περιοχή. Στην επιχείρηση μετείχαν δυνάμεις του Αστυνομικού Σταθμού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πόλης Χρυσοχούς, μέλη του Τμήματος Δασών, πολίτες οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχήκαθώς και ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς.

Ο τραυματίας εντοπίστηκε στις 2035 σε δύσβατη περιοχή και μετά από συντονισμένες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων και του πληρώματος του ελικοπτέρου έγινε κατορθωτή η ανάσυρση του από το ελικόπτερο της 460 Μοίρας Ε-Δ και   διακομίσθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Ο τραυματίας,   Ελληνοκύπριος  46 χρονών,  φέρει πολλαπλά κατάγματα στα κάτω άκρα. Η κατάσταση του είναι σταθερή.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος ενώ η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία.