17/7/14

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος συμμετείχε στο Άτυπο Συμβούλιο Περιβάλλοντος της ΕΕ

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος συμμετείχε
στο Άτυπο Συμβούλιο Περιβάλλοντος της ΕΕ


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης συμμετείχε στις 16 και 17 Ιουλίου, στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε από την Ιταλική Προεδρία στο Μιλάνο.

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην κλιματική αλλαγή, ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Υόρκη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και του επόμενου γύρου των διεθνών διαπραγματεύσεων που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο στη Λίμα.

Επίσης, συζητήθηκε η δέσμη μέτρων που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια για την περίοδο 2020-2030. Σε παρέμβασή του ο κ. Κουγιάλης τόνισε την ανάγκη όπως κατά τον καθορισμό των μέτρων ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες των κρατών μελών. Το τρίτο θέμα που απασχόλησε τους Υπουργούς Περιβάλλοντος αφορούσε στην πράσινη ανάπτυξη και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής διάστασης της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020.

Τη δεύτερη ημέρα ο κ. Υπουργός συμμετείχε μαζί με την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε κοινή συνεδρία των Υπουργών Περιβάλλοντος και των Υπουργών Εργασίας της ΕΕ, κατά την οποία συζητήθηκαν οι δυνατότητες αύξησης της απασχόλησης στα πλαίσια της προώθησης   της  πράσινης οικονομίας.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Κουγιάλης συναντήθηκε με την Υπουργό Περιβάλλοντος της Γαλλίας κα Segolene Royal, και τον Υπουργό Περιβάλλοντος της Ελλάδας κ. Γιάννη Μανιάτη, όπου συζήτησαν θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Οι τρεις Υπουργοί συμφώνησαν να αναλάβουν πρωτοβουλία για προώθηση μέτρων για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων.