16/7/14

Καθορισμός περιοχών για λούσιμο σκύλων


Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών και Δήμαρχο Πόλεως Χρυσοχούς κ. Άγγελο Μωυσέως, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιώτου προτρέπει την επιτροπή να καθορίσει άμεσα περιοχές για λούσιμο σκύλων

.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία «Κανένα πρόσωπο δεν δύναται – να προβαίνει σε οδήγηση ή διέλευση οποιουδήποτε ζώου στην παραλία ή σε λούσιμο ζώου στη θάλασσα εκτός μόνο σε περιοχές που καθορίζονται από την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών ως περιοχές για λούσιμο σκύλων στη θάλασσα».

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος γνωρίζοντας ότι για τον καθορισμό των περιοχών η Κεντρική Επιτροπή Παραλιών προσπάθησε να εφαρμόσει την πολιτική της συναίνεσης με τις τοπικές Αρχές χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, κατέθεσε γραπτώς την άποψη ότι η Κεντρική Επιτροπή Παραλιών θα πρέπει μέσω της εξουσίας που της παρέχει ο νόμος να καθορίσει άμεσα παραλίες για σκύλους (τουλάχιστον μία σε κάθε επαρχία) που να είναι προσβάσιμες και να μπορούν να τύχουν χρήσης από το κοινό.

Οι παραλίες θα πρέπει να καθορισθούν άμεσα γιατί περαιτέρω καθυστέρηση δεν θα έχει νόημα λόγω λήξης της καλοκαιρινής περιόδου.

________________

16 Ιουλίου 2014