17/7/14

Μεταθέσεις αξιωματικών και υπαξιωματικών στο Υπουργείο Άμυνας



Το Υπουργείο Άμυνας επιθυμεί να ανακοινώσει ότι η εξαγγελία του Υπουργού Άμυνας που αφορούσε την αναδιοργάνωση και εξορθολογισμό της εσωτερικής λειτουργίας του Υπουργείου, προχωρά όπως είχε προγραμματιστεί.



Αυτή τη βδομάδα έχουν υπογραφεί και άρχισε η υλοποίηση των μεταθέσεων, οι οποίες αφορούν  αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που υπηρετούν στο Υπουργείο Άμυνας. Κύριο κριτήριο στις μεταθέσεις ήταν:  

- τα χρόνια υπηρεσίας, ιδίως αυτών που υπηρετούν σε θέσεις που έχουν να κάνουν με οικονομική διαχείριση (εξοπλισμούς και προμήθειες υλικού- τρία χρόνια μέγιστος χρόνος).
- η αξιοποίηση στελεχών σε επιχειρησιακές θέσεις, ιδίως χαμηλόβαθμων, τα οποία μετά την αποδέσμευση τους από το Υπουργείο, διατίθενται στις μονάδες όπου υπάρχουν πραγματικές ελλείψεις.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των μονίμων στελεχών της Εθνικής Φρουράς που υπηρετούν στο  Υπουργείο Άμυνας, με βάση τις μεταθέσεις που έχουν υπογραφεί, μειώνεται κατά 37,5%.  Τα ίδια μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια ίσχυσαν για όλους και δεν υπήρξε εξαίρεση για κανένα.

Η προσπάθεια για τη μεταρρύθμιση συνεχίζεται. Και η προσπάθεια αυτή απαιτεί τη στήριξη και τη συνδρομή όλων. 

17 Ιουλίου 2014