17/7/14

Σειρά εκδηλώσεων από την Πρεσβεία της Κύπρου στη Δανία





Σειρά εκδηλώσεων από την  Πρεσβεία της Κύπρου στη Δανία


Η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δανία, σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στο τουριστικό ρεύμα προς την Κύπρο, προβάλλοντας παράλληλα τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του νησιού, έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων κατά τον μήνα Αύγουστο στην πρωτεύουσα Κοπεγχάγη και το Όρχους (δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας). Οι εκδηλώσεις εντάσσονται και στο πλαίσιο της πολιτιστικής διπλωματίας που προωθεί το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου.

Συγκεκριμένα προγραμματίζονται οι πιο κάτω εκδηλώσεις:

Συναυλία Κυπριακού Συγκροτήματος “Monsieur Doumani” (Κοπεγχάγη, 1 Αυγούστου):
Η συναυλία διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Κύπρου, με οικονομική στήριξη από τον ΚΟΤ και χορηγίες που έχουν εξασφαλισθεί από το Adina Hotel Apartments και τον πολυχώρο Dansehaflerne (που θα φιλοξενήσει την εκδήλωση). Για κάλυψη των υπολοίπων εξόδων προπωλείται εισιτήριο (διαδικτυακά), με τα έσοδα να καταλήγουν απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του Dansehallerne. Σε περίπτωση υπερκάλυψης των εξόδων, τα επιπλέον έσοδα θα δοθούν βάσει συμφωνίας σε τοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Έκθεση Αφίσας «50 YEARS UNFICYP: IN APPRECIATION» (Δημαρχείο Όρχους,
4 – 22 Αυγούστου):
Η έκθεση αφίσας, παραγωγή του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Δήμο Όρχους. Με μεσολάβηση της Επίτιμης Προξένου της Δημοκρατίας στην πόλη, κας Ζωής Winding, έχει εξασφαλισθεί χρήση του αίθριου του Δημαρχείου για περίοδο τριών εβδομάδων χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση. Καταβάλλεται προσπάθεια όπως τα έξοδα στησίματος της έκθεσης και μικρής δεξίωσης για τα εγκαίνιά της καλυφθούν με χορηγία τουριστικού πρακτορείου της πόλης (Aarhus Travel) που δουλεύει παραδοσιακά με την Κύπρο.
Εβδομάδα Κυπριακής Κουζίνας (Εστιατόριο εντός Δημαρχείου Όρχους, 11 – 17 Αυγούστου:
Στο εστιατόριο,  το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά το προσωπικό και τους προσκεκλημένους του Δημαρχείου, ενώ παράλληλα είναι ανοικτό και για το κοινό (περίπου 350 πελάτες ημερησίως), θα προσφέρεται κυπριακό μενού και κρασιά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της Πρεσβείας με το Δήμο του Όρχους και στην υλοποίησή της συμβάλλει αφιλοκερδώς η Κύπρια σεφ Έλενα Pedersen, η οποία ζει και εργάζεται στη Δανία τα τελευταία 25 χρόνια.

Προβολή Κυπριακής Κινηματογραφικής Ταινίας «ΑΚΑΜΑΣ» (Κεντρική Βιβλιοθήκη Όρχους, 19 Αυγούστου:
Με μεσολάβηση της Επίτιμης Προξένου της Κύπρου, έχει παραχωρηθεί δωρεάν το κινηματοθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης της πόλης  και η προβολή αναμένεται να ελκύσει μεταξύ άλλων, δεκάδες βετεράνους ειρηνευτές που έχουν ως έδρα τους τη Γιουτλάνδη.

Οι τρεις τελευταίες εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του μίνι Φεστιβάλ «Ημέρες Κύπρου στο Όρχους 2014» (Cyprus Days in Aarhus 2014), που διοργανώνει η Πρεσβεία με τη συνδρομή της Επίτιμης Προξένου Ζωής Winding, σε συνεργασία με το Δήμο του Όρχους. Προκαταρκτικές πληροφορίες βρίσκονται ήδη στη σελίδα της Πρεσβείας στο Facebook.

------------------
17/7/2014