10/6/14

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή και του Πρέσβη της Γαλλίας κ. Jean-Luc Florent στο Γαλλο-Κυπριακό Σχολείο

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή
και του Πρέσβη της Γαλλίας κ. Jean-Luc Florent στο Γαλλο-Κυπριακό Σχολείο


«Είναι με ιδιαίτερη χαρά που επισκέφτηκα σήμερα με τον φίλο Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο, το Γαλλο-Κυπριακό σχολείο στο οποίο φοιτούν Γάλλοι, Κύπριοι και μαθητές από πολλές άλλες χώρες. Η ίδρυση του Γαλλο-Κυπριακού σχολείου, αποτελεί όχι μόνο επένδυση στην παιδεία, αλλά και μια σπουδαία επένδυση στις Γαλλο-Κυπριακές σχέσεις. Αποτελεί τον καρπό των κοινών προσπαθειών των δύο χωρών καθώς και της δέσμευσής τους για συνέχιση και ενδυνάμωση των δεσμών φιλίας που βασίζονται σε κοινές αρχές και αξίες».

Αυτά δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κατά την επίσκεψη του με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο, κ. Jean-Luc Florent, στο Γάλλο-Κυπριακό Σχολείο, στη Λευκωσία.

Απευθυνόμενος στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, ο Πρέσβης της Γαλλίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στις κυπριακές Αρχές και ιδιαίτερα στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τις άοκνες προσπάθειες για την υλοποίηση του κοινού αυτού οράματος. Τόνισε επίσης ότι η ύπαρξη του σχολείου είναι το σύμβολο της συνύπαρξης Κύπριων και Γάλλων από την πιο νεαρή ηλικία και δηλώνει έμπρακτα τη θέληση των δύο χωρών για συνέχιση και εμβάθυνση της μέχρι τώρα συνεργασίας τους. Οι απόφοιτοι του Γαλλο-κυπριακού σχολείου είναι πραγματικά δίγλωσσοι και μπορούν να φοιτήσουν με μεγάλη ευκολία στα Γαλλικά και Γαλλόφωνα Πανεπιστήμια.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού και ο Πρέσβης της Γαλλίας επισκέφτηκαν τάξεις του νηπιαγωγείου, του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου.

___________________