3/5/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία

 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει στις 5 Μαΐου, στη Γερμανία, όπου θα πραγματοποιήσει τετραήμερη επίσημη επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει συνάντηση με την Καγκελάριο Angela Merkel.

 
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.
 
Στις 6 Μαΐου, στο Βερολίνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με την Καγκελάριο Merkel με την οποία θα παρακαθήσει σε γεύμα εργασίας και ακολούθως θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.
 
Στις 7 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου κ Norbert Lammert.
 
Την ίδια μέρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μιλήσει στις εργασίες της Γερμανικής Εταιρείας Εξωτερικής Πολιτικής η οποία είναι Δεξαμενή Σκέψης.
 
Το βράδυ της 7ης Μαΐου ο Πρόεδρος θα μεταβεί στο Αμβούργο, όπου την επομένη το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σενατείας του Αμβούργου και Δήμαρχο της πόλης κ. OIaf Scholz.
 
Αργότερα, ο Πρόεδρος θα απευθύνει χαιρετισμό σε γεύμα που παραθέτουν το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο του Αμβούργου και το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο.
 
Κατά την παραμονή του στη Γερμανία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση, στις 6 Μαΐου, με τον Γερμανό ομόλογό του κ. Wolfgang Schäuble, ενώ ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων θα συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τις επαφές του στο Αμβούργο.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από το Αμβούργο για την Κύπρο το βράδυ της 8 ης Μαΐου.