27/5/14

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ι. Νικολάου μετά τη συνάντηση του με αντιπροσωπεία της ΣΕΚ



Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ι. Νικολάου
μετά τη συνάντηση του με αντιπροσωπεία της ΣΕΚ


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΣΕΚ, μετά την οποία έκανε τις εξής δηλώσεις στους δημοσιογράφους:

«Κατά τη σημερινή συνάντηση που είχα με αντιπροσώπους της ΣΕΚ συζητήσαμε θέματα που αφορούν την εργαζόμενη γυναίκα και ειδικότερα την ανάγκη να προωθήσουμε θέματα που προκύπτουν από την παραβίαση της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων και προβλήματα που δημιουργήθηκαν συνεπεία της οικονομικής κατάστασης που διέρχεται ο τόπος μας. Έχουμε συζητήσει συγκεκριμένες εισηγήσεις που χωρίς ιδιαίτερο οικονομικό κόστος από πλευράς του κράτους μπορούν να βελτιώσουν τη δυνατότητα ανταπόκρισης των εργαζομένων γυναικών να ανταποκριθούν τόσο στις επαγγελματικές όσο και στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις.

Ως κυβέρνηση έχουμε υποχρέωση, ιδιαίτερα μέσα στην παρούσα κατάσταση, να διευκολύνουμε τους πολίτες εκείνους που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση, έτσι ώστε να είναι σε θέση να διατηρήσουν την εργασία τους και να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν. Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες αυτές έχουμε εξετάσει τις εισηγήσεις, τις πλείστες από τις οποίες τις αντιμετωπίζουμε θετικά. Έχω προσωπικά αναλάβει τη δέσμευση να συζητήσω τα θέματα αυτά με τους αρμόδιους Υπουργούς, αφού ως Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως μπορούμε να κάνουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις σε θέματα Ισότητας για την άρση των διακρίσεων που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ ανδρών και γυναικών, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα αλλά και τις ευκαιρίες και δυνατότητες που προσφέρονται».

Συνεχίζοντας ο κ. Υπουργός είπε ότι ένα από τα θέματα που τέθηκαν κατά τη συνάντηση είναι η δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των νηπιαγωγείων και της προδημοτικής, έτσι ώστε να διευκολυνθούν όχι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι που σχολνούν στις 3 αλλά και οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα που σχολνούν στις 6. «Στόχος είναι να σταθούμε δίπλα τόσο στις εργαζόμενες γυναίκες όσο και στις οικογένειες», τόνισε ο κ. Νικολάου.
________________