27/5/14

Δηλώσεις αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου για επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες




Δηλώσεις αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου
για επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες του αποψινού άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προέβη σήμερα σε ενημέρωση του προσωπικού της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας στην ΕΕ καθώς και Κυπρίων οι οποίοι εργάζονται στα κοινοτικά όργανα, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα που αφορούν την Κύπρο.

Ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος, προέβη, μετά το πέρας της ενημέρωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη ΜΑΕΕ, στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την άφιξή του εδώ στις Βρυξέλλες θεώρησε καλό να συναντήσει το προσωπικό της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στην ΕΕ αλλά και Κύπριους, οι οποίοι εργάζονται στα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Με την ευκαιρία αυτή τους έκανε μια ενδελεχή ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στην οικονομία, στο εθνικό μας θέμα -το Κυπριακό- στα θέματα ενέργειας, αλλά και στα θέματα ΕΕ και τις σχέσεις Κύπρου – ΕΕ».

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί απόψε:

«Βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν το αποψινό δείπνο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ θα είναι τα θέματα των Ευρωεκλογών. Θα αναλυθούν τα αποτελέσματα, αλλά και το θέμα της εκλογής νέου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Κύπρος έχει τη θέση της, στηρίζει την επιλογή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Θα συζητηθεί, επίσης, το φλέγον θέμα της Ουκρανίας, όπου και εκεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναπτύξει τις γνωστές θέσεις της κυπριακής Κυβέρνησης σε σχέση και με τα συμφέροντα της οικονομίας της χώρας μας στις διάφορες αποφάσεις που λαμβάνονται, ως κυρώσεις αν θέλετε, κατά της Ρωσίας».

_______________