7/5/14

Ανακοίνωση του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων αναφορικά με δημοσιεύματα για βλάβη του κεντρικού αγωγού Ασπρόκρεμμου - Πάφου

Ανακοίνωση του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων αναφορικά με δημοσιεύματα για βλάβη του κεντρικού αγωγού Ασπρόκρεμμου - Πάφου


Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στα ΜΜΕ και αναφέρονται σε βλάβη του κεντρικού αγωγού Ασπρόκρεμμου – Πάφου, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, διευκρινίζει ότι με στόχο την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας βλάβης στον αγωγό ενόψει και της τουριστικής περιόδου, προχώρησε προγραμματισμένα στην αντικατάσταση 300 μέτρων του αμιαντένου αγωγού Διυλιστήριο Ασπρόκρεμμου – Πάφου, παρά την Αναρίτα, όπου παρουσιάζονταν συχνές βλάβες.

Κατά τη σύνδεση του νέου αγωγού διακόπηκε η παροχή νερού για 29 ώρες μεταξύ 23-24/4/2014. Για την όλη εργασία είχαν ειδοποιηθεί όλες οι Τεχνικές Υπηρεσίες των επηρεαζόμενων Τοπικών Αρχών συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Πάφου και τηρούνταν ενήμερες καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.

Σημειώνεται ότι στο Δήμο Πάφου επιτράπηκε η άντληση νερού από τα στρατηγικά αποθέματα του παραλιακού υδροφορέα Ξερού. Εν συνεχεία, ο Δήμος Πάφου εξέδωσε ανακοίνωση προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πληροφορώντας το κοινό για τις εργασίες και καλώντας το να περιορίσει την κατανάλωση νερού μόνο για απόλυτα αναγκαίες χρήσεις.

--------------------------------------